İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu ünlü isimler hakkında FETÖ'den soruşturma başlattı

Türkiye'den bir grup avukatın, FETÖ'yle iltisaklı oldukları veya yardım ettikleri iddiasıyla senatör Schummer, savcı Bharara, OFAC Başkanı Cohen, Wilson Center Ortadoğu Programı Direktörü Henry Barkey, Türk Amerikan Birliği Başkanı Taban, Michael Rubin ve Graham E. Fuller'in de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin Türkiye giriş çıkış tarihleri, FETÖ yöneticileriyle irtibatlarının incelendiği belirtilirken, bir kısım şüphelilerin 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gün Büyükada'da yapılan toplantıya katıldıkları ve yine 17 Temmuz'da Karaköy'de yapılan bir toplantıya iştirak ettikleri bilgisi üzerine söz konusu toplantıların da araştırıldığı öğrenildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu ünlü isimler hakkında FETÖ'den soruşturma başlattı

Türkiye'den bir grup avukatın, New York Senatörü Charles (Chuck) E. Schummer, savcı Preetinder Singh Preet Bharara, OFAC Başkanı David Cohen, Wilson Center Ortadoğu Programı Direktörü Henry Barkey, Türk Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban, Michael Rubin ve Graham E. Fuller'in de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) iltisaklı oldukları veya yardım ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Aralarında Mehmet Sarı ve Rıza Saka'nın da yer aldığı bir grup avukat, FETÖ'yle iltisaklı olduğu veya yardım ettiği öne sürülen ABD'de yaşayan tanınmış 17 kişi hakkında, hazırladıkları dilekçeyle suç duyurusunda bulundu.

Başvurunun ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca bir savcı görevlendirilerek, senatör Charles (Chuck) E. Schummer, savcı Preetinder Singh Preet Bharara, OFAC Başkanı David Cohen, Türk Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban, Türk Kültür Merkezinden avukat Zafer Akın, Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyinden Kemal Öksüz, Rumi Formundan Emre Çelik, Michael Rubin, eski emniyet müdürü Ahmet Sait Yayla, Henry Barkey, Graham E. Fuller, Orta Atlantik Türk Amerikan Federasyonundan Mahmut Yeter, Türk Amerikan İş Grubundan Talha Saraç, Recep Özkan, Burak Yeneroğlu, Ralph Peters ve CIA Direktörü John Brenan hakkında ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ile ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarından işlem başlatıldığı kaydedildi.

# fetö # soruşturma # istanbul cumhuriyet başsavcılığı # rubin # barkey