ABD'den Müslüman Kardeşler çıkışı

Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Arap ülkelerinin Müslüman Kardeşler'i tamamen terör örgütü ilan etmesini eleştirdi. Tillerson'ın "Bazı hükümetlerin parçası olan Müslüman kardeşleri tamamen terörist olarak tanımlamak sorun yaratır" derken Türkiye'yi de örnek göstermesi dikkat çekti. Öte yandan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Mısır'ın Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etmesinin Katar krizinin nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

ABD'den Müslüman Kardeşler çıkışı

Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ve Bahreyn'i örnek gösterdi, "Müslüman Kardeşler hükümetlerin parçası haline geldiler" dedi. Tillerson, Müslüman Kardeşler'in tamamını terörist olarak tanımlamanın zorluk yarattığını söyledi.

Rex Tillerson, Katar'la diplomatik ilişkileri kesen Arap ülkelerinin Müslüman Kardeşler'in tamamını "terör örgütü" ilan etmesinin "Bölgesel istikrar ve güvenlik açısından" sorunlara neden olabileceği değerlendirmesinde buundu.

Amerikalı Bakan, Körfez krizi ile ilgili yaptığı konuşmada, "Müslüman Kardeşler'in bazı unsurları hükümetlerin parçası haline geldiler" derken örnek olarak "Türkiye ve Bahreyn parlamentolarının üyelerini gösterdi.

Tillerson, "5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin edilen Müslüman Kardeşler örgütünde şiddet ve teröre bulaşan unsurları diğerlerinden ayrıştırıyoruz. Örgütü bütünüyle terörist olarak saymak bu hükümetlerle olan ilişkilerimizi karmaşık hale getirebilir" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Katar'da gazetecilerle bir araya geldiği sırada sorunun nedenlerinden birinin Mısır'ın Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etmesi olduğunu söylemişti.

Çavuşoğlu, Müslüman Kardeşlerin Tunus, Fas, Kuveyt, Bahreyn ve Umman'da siyasetin içinde olduğunu vurgulayarak "Şimdi bu insanlara terörist demek doğru bir şey mi?" ifadesini kullanmıştı.

ulusal.com.tr

# abd # mısır # müslüman kardeşler # Sisi