'Eylemler için 20 milyon dolar ayrıldı'

Dünyanın gözünün çevrildiği bir diğer ülke de Latin Amerika’nın yükselen yıldızı Bolivarcı Venezüela... Devrim rüzgarının hız kesmeden sürdüğü ülkede, son günlerde öğrenci eylemleri, ve şiddet olayları yaşanmaya başladı. Dünya ajanslarının ardı ardına haberler geçtiği Venezüela’da aslında neler yaşandığı tam da anlaşılamadı. Ülkenin Türkiye Büyükelçisi, Joze Gregorio Reyes, Ulusal Kanal’a yaşanan olaylar ve dış bağlantılarına ilişkin çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hugo Chavez’in liderliğinde Latin Amerika’nın yıldızı olan ve dünya dengelerini değiştiren Venezüela, son günlerde öğrenci eylemleriyle gündeme geldi. Ülkenin Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, olaylarla ilgili Ulusal Kanal’a çok özel açıklamalar yaptı.

Ulusal Kanal ekibini Başkent Ankara’daki Büyükelçilik binasında kabul eden Reyes, eylemlerin dış destekli darbe girişiminin bir ayağı olduğunu söyledi. Reyes, "eylemlerin hedefinin Bolivarcı Devrimi var" dedi.

Eylemlere verilen dış desteğe ilişkin Venezuella’nın elde ettiği bilgiler ise oldukça çapıcı. Eylemler için 20 milyon dolar bütçe ayrılmış. Olayların arkasında aşırı sağcı Eski Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe Velez ve ABD var!

Jose Gregorio Reyes, uluslararası basının olayları çarpıttığını da vurguladı. Farklı ülkelerde çekilen fotoğrafların, dünyaya servis edildiğini örnekleriyle anlattı.

Haber: Naci Eriş

Kamera: Serkan Bayraktar

ulusalkanal.com.tr

# eylem # hugo chavez # Venezuela