Poyrazköy Davası'nın duruşması görüldü

Türkiye'ye yönelik kumpas davalarından biri olan Poyrazköy davasının duruşması görüldü. İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 7 yıla yakın süredir yurt dışında olan ÇEV Onursal Başkanı Gülseven Yaşer de katıldı. Mahkemeye ulaşan yeni bilirkişi raporu, delillerdeki sahteciliği bir kez daha kanıtladı.

Poyrazköy Davası'nın duruşması görüldü

Özel Görevli Mahkemelerin kapatılmasının ardından, İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredilen Poyrazköy davasına devam edildi.

Duruşmaya, hakkındaki yakalama kararı Nisan ayında kaldırılan Çağdaş Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Gülseven Yaşer de katıldı. 7 yıla yakın zaman sonra ilk kez ifade veren Yaşer iddianamedeki tüm suçlamaları reddetti.

Mahkemeye resmi kurumlardan gelen evraklar da okundu. Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya, ÇYDD Kadıköy Şubesi'nde el konulan hard disk üzerinde yapılan bilirkişi incelemesine ilişkin raporu duruşma salonunda okudu. 3 Adli Tıp uzmanın hazırladığı raporda, hard diskte yer alan üç kritik belgenin derneğin sabit diskine Windows kapatıldıktan sonra kopyalandığı belgelendi.

Dijital verilerdeki sahteciliğin tespit edilmesi üzerine, avukatlar müvekkillerinin beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti savcı mütaalasının hazırlanması için duruşmayı 2 Ekim'e erteledi.

ÇEV Onursal Başkanı Gülseven Yaşer, duruşma sonrasında açıklama yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# poyrazköy # cev