“Sehven“de karara doğru

Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin telefonuna emniyette terörist rehberi yüklenmesi davasında karar, 28 Kasım'a kaldı. Bir polisin sanık olduğu davada, yargılamanın genişletilmesi talepleri reddedildi. Mahkeme Başkanı kararın 28 Kasım'daki duruşmada açıklanacağını söyledi.

“Sehven“de karara doğru

Özel Sürmeli

Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin telefonuna İstanbul Emniyeti'nde terörist rehberi yüklenmesi davasında 2. duruşma görüldü.

Duruşmaya Hasdal Cezaevi'nden getirilen Teğmen Çelebi, emniyette yapılan yükleme nedeniyle 33 ay tutuklu kaldığını, sahteciliğin orta çıkmasının ardından tahliye edildiğini söyledi.

Telefonunun adli emanetteyken açıldığını söyleyen Çelebi, telefon teslim tutanağı, baz istasyonu kayıtları ve emniyetin sim kart inceleme raporunu da kanıt olarak sundu.

Çelebi bu davanın Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy gibi davalardaki dijital komployu ortaya koyabileceğini söyleyince Mahkeme Başkanı Teğmen Çelebi'nin sözünü kesti.

Sanık polis Hanifi Öpaydın, Teğmen Çelebi'nin mağdur olmadığını, yüklenen telefon numaralarıyla ilgili adli işlem yapılmadığını iddia etti.

İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi, yargılamanın genişletilmesi taleplerini redderek duruşmayı 28 Kasım'a erteledi.

Mahkeme Başkanı Cemil Gedikli, 28 Kasım'daki duruşmada esas hakkındaki beyanları aldıktan sonra dosyayı karara bağlayacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# duruşma # mehmet ali çelebi # sehven