Mehmet Perinçek Russia Today'e konuştu: ABD, yenilmez değil

Siyaset Bilimci Mehmet Perinçek, Russia Today'in Almanca yayınında, "ABD, Kürtlere yüzyıllardır birlikte yaşadıkları halklarla kanlı ve bitmek bilmeyen savaşlar dışında hiçbir şey veremez. ABD'nin politikalarına güven olmaz. ABD, Türkiye'nin dostu değil, düşmanı konumunda. ABD, yenilmez değil. Türkiye, Rusya, İran ve bölge ülkeleri ortak hareket ederse, sorunu kolayca çözebilir" dedi

Mehmet Perinçek Russia Today'e konuştu: ABD, yenilmez değil

Siyaset Bilimci Mehmet Perinçek, Suriye'deki gelişmeleri ve ABD-PKK/PYD işbirliğini Russia Today'in Almanca yayınına değerlendirdi.

Mehmet Perinçek özetle şunları belirtti:

"- ABD, Kürtlere yüzyıllardır birlikte yaşadıkları halklarla kanlı ve bitmek bilmeyen savaşlar dışında hiçbir şey veremez. ABD, onlara "bağımsız" bir ülke de veremez. Kürdistan, Kürtlerin devleti olmayacak. O toprak parçası, ABD'nin bölge ülkelerine ve ayrıca Rusya ve Çin'e karşı askerî saldırı üssü olacak.

- ABD'nin politikalarına güven olmaz. Kürtleri, bütün bölge ülkelerine düşman ettikten sonra ortada tek başına bırakır.

- ABD, Türkiye'nin dostu değil, düşmanı konumunda. ABD, Kürt ayrılıkçılığını destekliyor. Türkiye'deki Amerikan üsleri kapatılmalı. Bu, doğrudan Türkiye'nin milli çıkarıyla ilgili.

- ABD, yenilmez değil. Türkiye, Rusya, İran ve bölge ülkeleri ortak hareket ederse, sorunu kolayca çözebilir. Türkiye, ayrıca Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak üzere Şam'la birlikte çalışmalı."

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # mehmet perinçek # Russia Today