4 Polis eşliğinde geldi

33 yıl önce suikast düzenlediği Papa 2. Jean Paul'ün Vatikan'daki mezarını ziyaret etmek için yasadışı yollarla İtalya'ya giden Mehmet Ali Ağca, sınır dışı edildi. 4 İtalyan polisi, Ağca'yı Atatürk havalimanına kadar bizzat getirdi.

4 Polis eşliğinde geldi

Suikast düzenlediği Papa 2. Jean Paul'un mezarını ziyaret etmek için yasadışı yollarla İtalya'ya giden Mehmet Ali Ağca, ülkede büyük paniğe neden oldu.

Avusturya üzerinden ülkeye giren Ağca, Papa'yı vurduğu anın fotoğrafları dünyaya servis eden haber ajansını arayarak "buradayım mezarı ziyaret edeceğim, sizde orada olun" demişti.

Muhabirle birlikte Vatikan'daki Aziz Sebastian Şapeli'ndeki mezara giderek beyaz gül bırakan Ağca daha sonra "Papa'ya saldırı düzenleyerek bir mucize gerçekleştirdim" demişti.

Ağca'nın İtalya'da olduğunu ortaya çıkmasıyla birlikte ülkede büyük panik yaşandı. Şaşkına dönen polis Ağca'yı apar topar gözaltına aldı.

Ağca yıllar sonra gittiği İtalya'dan, uygunsuz seyahat belgeleriyle ülkeye girmekten dolayı sınır dışı edildi. 4 İtalyan polisin eşliğinde İstanbul'a getirilen Ağca, avukatı ile birlikte havalimanından ayrıldı. Mehmet Ali Ağca gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı

ulusalkanal.com.tr

# italya # mehmet ali ağca