Saadet Partisi de HDP'ye sahip çıktı

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılmasına karşı çıkan partiler arasına Saadet Partisi de eklendi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur" açıklaması yaptı. Karamollaoğlu, terör soruşturması kapsamında milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili de konuştu.

Saadet Partisi de HDP'ye sahip çıktı

CHP, Deva ve Gelecek Partisi'nden sonra Saadet Partisi de hakkında kapatma başvurusu yapılan HDP'ye sahip çıktı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

HDP'nin kapatılma davası ile ilgili sorulara yanıt veren Karamollaoğlu, "Demokrasimize zarar veren, millet iradesini yok sayan tavrın son bulması şart. Parti kapatmaların nihayete ermesi gerektiğini düşünüyoruz."ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, terör soruşturması kapsamında milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de suç kavramının "kişiye ve döneme göre icat edildiğini" öne süren Saadet Partisi lideri, Gergerlioğlu'nun gözaltına alınma şeklini ise "vicdan yaralayıcı" olarak nitelendirdi.

- HDP Kocaeli Milletvekili Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinde sergilenen tutum ve davranışları ve ardından TBMM'de kanaatimize göre vicdanları yaralayacak şekilde gözaltına alınmasını doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

# chp # hdp # terör örgütü pkk # terör # tbmm # meclis # gergerlioğlu # hdp kapatılsın # deva # Ömer Faruk Gergerlioğlu # terör soruşturması # Saadet # saadet partisi # pkk hdp # Temel Karamollaoğlu # Gelecek Partisi # Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu # karamollaoğlu # HDPnin kapatılması # PKKnın siyasi uzantısı HDP # Saadet Partisi HDP # Temel Karamollaoğlu HDP # terör partisi HDP # terör partisi