Türkiye- İran ilişkileri gelişiyor

Türkiye ve İran arasındaki ilişkiler gelişiyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İranlı mevkidaşı Sattari ile bir araya geldi. Görüşmede konuşan Varank, "İş birliğimizi geliştirmemiz bölge refahına katkı sağlayacaktır." dedi.

Türkiye- İran ilişkileri gelişiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İran Bilim ve Teknolojiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sorena Sattari ile Ankara'da bir araya geldi.

Varank, İran'ın Türkiye ile kadim dostluk ilişkileri olduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki yakın istişarenin sürdürülmesinin, her zamankinden daha fazla önem taşıdığını söyledi. Varank, "İran ile iş birliğimizi geliştirmemiz bölge refahına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, Türkiye ile İran'ın eş güdüm içinde hareket etmesinin önemine dikkati çekti.

İkili, ABD ile yaşanan gerginliği de konuştu. Mustafa Varank, yanlışlıkla düşürülen uçak konusunda ise "şeffaf bir soruşturma İran'ın imajına katkı sağlar" dedi.

İranlı bakan Sattari de İran'da son yıllarda bilime dayalı ekonominin geliştirilmesi adına önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.

22 Ocak'ta İstanbul'da İran ve Türk şirketlerinin buluşacağı bir konferans düzenlenecek. Konferansa İran'dan yaklaşık 80 şirketin temsilcisi katılacak.

ulusal.com.tr

# türkiye # iran # mustafa varank # Sanayi ve Teknoloji