MSB'den Abu Dabi yönetimine tepki

Milli Savunma Bakanlığı, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı’na sert tepki gösterdi. MSB’den yapılan açıklamada Abu Dabi’nin Suriye, Libya ve Yemen gibi ülkelerdeki faaliyetlerine dikkat çekildi. “İstikrarsızlaştırıcı faaliyetleri yapıcı olarak nitelemek ve bunlara verdiğimiz haklı tepkiyi Arap kardeşlerimize yapılmış gibi göstermek talihsizliktir” ifadeleri kullanıldı.

MSB'den Abu Dabi yönetimine tepki

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanında duran Bahreyn’e sert tepki geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, El Cezire’ye verdiği röportajda Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) tepki göstermişti. Akar, “Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır, Rusya ve Fransa desteklerini durdurmazlarsa Hafter istikrarı bozmaya devam edecek” ifadelerini kullanmıştı.

Akar’ın açıklamalarının ardından Bahreyn Dışişleri Bakanlığı da Birleşik Arap Emirlikleri’den yana tavır aldı. Türkiye’ye tepki gösterdi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında Akar’ın ifadeleri kabul edilemez bir provokasyon olduğu iddia edildi.

MSB, bunun üzerine Bahreyn’e tepki gösterdi. MSB’den yapılan açıklamada Abu Dabi’nin Suriye, Libya ve Yemen gibi ülkelerdeki faaliyetlerine dikkat çekildi. Evrensel kurallar ve ahlaki değerleri çiğneyerek yürüttüğü istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerin yapıcı olarak nitelendirilmesine karşı çıkıldı.

Açıklamada “Bunlara verdiğimiz haklı tepkiyi Arap kardeşlerimize yapılmış gibi göstermek talihsiz ve beyhude bir gayrettir” ifadelerine yer verildi. Bahreynli yöneticilere bugün yanında durdukları devlet ve milletlerin yakın tarihte bu bölgede yaptıklarını hatırlatmaktan hicap duyulduğu da kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Türkiye'nin, "Libya Libyalılarındır" prensibiyle hareket ettiği vurgulandı.

ulusal.com.tr

# Milli Savunma Bakanlığı # bahreyn # Abu Dabi