İstanbul Valiliği'nden kırmızı alarm

Haziran ayaklanmasının yıldönümü öncesinde İstanbul Valiliği Taksim'de önlemleri üst seviyeye çıkardı. Taksim, Beşiktaş ve Şişli'de 25 bin polis, 50 TOMA görevlendirildi. Emniyet'teki bütün polislerin izin talepleri askıya alındı. Polislerin mesai saatleri de yeniden düzenlendi.

İstanbul Valiliği'nden kırmızı alarm

İstanbul Valiliği Haziran ayaklanmasını yıldönümü için alarm verdi, güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Bölgede binlerce polis görevlendirilirken, izinlerden mesai saatlerine kadar Emniyet'te birçok yeni düzenleme yapıldı.

Taksim çevresi barikatlarla kapatılmayacak. Ancak bölgede binlerce polis olacak. Emniyet Taksim, Şişli ve Beşiktaş'ta 25 bin polis konuşlandıracak. Ayrıca 50 TOMA'da olası eylemlere karşı hazır edilecek.

Bu kapsamda hiçbir polis izine de çıkarılamamasına karar verildi. Karar polislere elden tebliğ edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yazısında, "27 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar zorunlu haller dışında hiç bir personel senelik izine ayrılmayacaktır" denildi.

Emniyet polislerin mesai saatlerini de bu süre için yeniden düzenledi. Buna göre polisler 12 saat görev, 12 saat istirahat yapacak.

Cumartesi günü Taksim çevresi kapatılmayacak, ulaşım tamamen kesilmeyecek. Metro; Osmanbey İstasyonu'na kadar çalışacak.

Ancak, Polis, Taksim'e çıkan güzergahlarda toplanmalara izin vermeyecek. Okmeydanı, Gazi Mahallesi, Dolapdere, Sancaktepe mahalleleri ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nde eylem ihtimaline karşı polis bekleyecek.

ulusalkanal.com.tr

# polis # Taksim # beşiktaş # gezi parkı # şişli # toma # İstanbul Valiliği