Gülen Örgütü'nde telaş başladı!

Emniyet'in operasyon talimatı, Fethullahçı örgütte telaş yarattı. Talimattan haberdar olan örgüt mensuplarının yeraltına çekilmeye ve kadrolarını korumaya çalıştığı öğrenildi. Cemaat basınının, talimatı gericilerin korkusu olan 28 Şubat ile özdeşleştirerek vermesi dikkat çekti.

Emniyet operasyon talimatı verdi, Fethullahçı örgüt telaşa düştü. Örgütün, unsurlarına yeraltına çekilme talimatı verdiği öğrenildi.

Devlet kurumlarındaki kadrolarını koruma çabasınandaki Fethullahçı örgüt, bu konuda çeşitli önlemler alıyor.

Son iki yılda bürokrasideki kadroları tasfiyet edilen örgüt elemanları, kendilerini gizleme emri aldı. Cemaat elemanlarına gerektiğinde cemaat aleyhine konuşma ve önemsiz bilgiler verme yetkisi de tanındığı öğrenildi.

Örgütün en etkili olduğu alanlardan emniyet ve yargıda ise durum daha farklı. Emniyet ve yargıda, operasyonları sürdürerek direnmeyi hedefleyen bir grup bulunuyor.

Emniyet'teki kapsamlı görev değişiklikleri, eleman sayısının fazlalığını gösteriyor. Görev yeri değiştirilen elemanların ilk hedefi göreve iade kararı aldırmak. Yargı mensupları ise HSYK'nın bazı daireleri aracılığıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Örgüte yönelik mali destek de önceki dönemlere göre çekilmiş durumda. Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında örgüte maddi desteğin azaldığı belirtiliyor. Bağışçılar da isimlerinin gizlenmesini istiyor.

Yasa dışı Gülen örgütü, kendisini hedef alan gelişmelerin ardından kritik birçok yöneticisini yurt dışına kaçırdı. Ancak, örgütün zayıflaması nedeniyle birçok itirafçının çıktığı belirtiliyor.

Fethullahçıların paniği, örgüte bağlı gazetelere de yansıdı. Emniyet'in talimat yazısını manşete taşıyan Zaman ve Taraf gazeteleri, talimatı gericilerin korkulu rüyası 28 Şubat ile bir tuttu.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # cemaat # 28 şubat # Emniyet Genel Müdürlüğü # f tipi örgüt # hysk