Moskova'da Suriye görüşmesi

Türk ve Rus heyetleri 7 Haziran’da Moskova’da bir araya geldi. Görüşmede, Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yapıldı. Astana toplantısına ilişkin hazırlık süreci ele alındı.

Moskova'da Suriye görüşmesi

Türkiye ve Rusya dışişleri yetkilileri Moskova’da Suriye'yi görüştü

Açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığından yapıldı. Toplantı 7 Haziran'da Moskova'da düzenlendi.

Görüşmeye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık yaptı.

Türk ve Rus heyetleri Suriye’deki durumu ele aldı. Görüşmede, Suriye’nin egemenliği, birliği ve toprak bütünlüğüne bağlılık teyit edildi.

Rusya ve Türkiye arasındaki anlaşmalar da gündemdeydi. Suriye’de askeri eylemlerin durdurulması ve uluslararası teröristlerle mücadele edilmesine ilişkin yapılan anlaşmaların uygulanmasından memnuniyet duyulduğu vurgulandı.

Ve Astana Formatında yapılacak 16. Uluslararası Toplantı... Hazırlık süreci masaya yatırıldı. Toplantının ele alındığı görüşmede, Cenevre’de Suriye Anayasa Komitesi’nin çalışması dahil Suriyeliler arasındaki siyasi sürecin başlatılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Libya meselesi de konuşulan başlıklar arasında yer aldı. Rusya ve Türkiye arasında Libya krizinin çözümü ile ilgili diyaloğun sürdürülmesi konusunda mutabık kalındı.

# türkiye # rusya # libya # açıklama # suriye # haber # gündem # astana # Cenevre # toprak # Libya krizi # Suriye Anayasa Komitesi