Çeşme'de otellerin doluluk oranı yüzde 90'a çıktı

Kısıtlamaların kalkması ile birlikte tatil beldelerinde yoğunluk başladı. İzmir’in dünyaca ünlü tatil merkezi Çeşme’de, bayramın tatilinin de yaklaşması otellerdeki rezervasyon doluluk oranını yüzde 90’a çıkardı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Ulusal Kanal'a hem koronavirüs döneminde yaşanan zorlu günleri hem de gelecek süreçten beklentileri anlattı.

Çeşme'de otellerin doluluk oranı yüzde 90'a çıktı

Haber: Samet Can Kocagür – Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Kısıtlamaların kalkması ve bayram tatilinin yaklaşması otellerdeki rezervasyonlara yansıdı.

İzmir’in ünlü tatil merkezlerinden olan Çeşme’de Kurban Bayramı tatili için oteller yüzde 90 oranında doldu. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, kısıtlamaların kaldırılması ile sektörün nefes aldığını belirtti.

Yurt genelinde aşılama çalışmalarının hızlanması da turizmcileri umutlandırdı. Yerli turistlerin de talepleriyle Çeşme’de hafta sonu konaklama sayıları milyonları aştı.

Türkiye’nin aşılamadaki başarısı yurt dışından gelecek olan turistlerce de ilgiyle izleniyor. Aşılama çalışmalarının hızlanması yurda girecek yabancı turist için de büyük önem taşıyor.

Kısıtlamalar kaldırılsa da otellerdeki alınan koronavirüs önlemleri halen sürüyor. Güvenli Turizm Sertifikası ile otelciler 200’den fazla salgın tedbiri maddesine riayet gösteriyor.

Koranavirüs salgını dönemde şüphesiz turizm de en çok etkilenen sektörlerden oldu. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Kredi Garanti Fonu ödemelerinin yaklaştığını belirtti. “Sektördeki yaşanan güzel gelişmeleri arttırmak için bu ödemeleri biraz daha öteleyelim” dedi.

# izmir # antalya # muğla # Çeşme # seyahat # gezi # tatil # otel # Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı # Yakup Demir