Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yargıtay kontratta imza zorunluğunu kaldırdı

Yargıtay, kira sözleşmelerine ilişkin emsal niteliğinde bir karara imza attı. Buna göre kontratının tüm sayfaları imzalı olmasa dahi sözleşme kanunen geçerli sayılacak.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yargıtay kontratta imza zorunluğunu kaldırdı

Kira sözleşmelerinde eksik imza tartışmaları sona erdi. Yargıtay, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren bir karara imza attı.

Evini 2011'de kiraya veren bir vatandaş, biriken 30 bin liralık kirayı alamayınca icra takibi başlattı. Ancak kiracı, kontrantta imzası olmadığını gerekçe göstererek icraya itiraz etti.

Ev sahibi, kiracısının, icra mahkemesindeki itirazının kaldırılması ve evden tahliye edilmesi talebiyle dava açtı. Yerel mahkeme, alacaklının borçlu ile arasında kira sözleşmesi bulunduğunu ispat edecek bir belge ibraz edemediği gerekçesiyle davayı reddetti.

Karar Yargıtay'a taşındı. Emsal niteliğindeki karar da böyle geldi. Kiracıın kontrattaki imzasını inkar etmediğine dikkat çeken Yargıtay 6. Hukuk Dairesi "Sözleşmenin ön sayfasında imza bulunmasa da yazılı sözleşmelerin tüm sayfalarının taraflarca imza edilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır." kararını verdi.

Emsal niteliğindeki kararla, kira sözleşmelerinde tüm sayfaların imzalanmış olma zorunluluğu ortadan kalkmış oldu.

ulusal.com.tr

# yargıtay # imza # ev sahibi # Kiracı # kontrat