Erdoğan Beştepe'de işçilerle buluştu: ''Toplu sözleşmelerde oldukça tatminkâr artış yapıldı''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beştepe'de Türk-İş'e üye işçilerle bir araya geldi. Erdoğan, kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesinde çalışanların maaş ve sosyal haklarında çok iyi iyileştirme yapıldığını savundu.

Erdoğan Beştepe'de işçilerle buluştu: ''Toplu sözleşmelerde oldukça tatminkâr artış yapıldı''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk-İş'e bağlı sendikalara üye işçileri Beştepe'de ağırladı. Erdoğan, Türk-İş ile imzalanan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesine değindi:

- Esnafından sanayicisine her kesimi gözeten uygulamalar gerçekleştirdik.

- 84 milyonun tamamının kazanmasını temin etmezsek bunca mücadele, kavgaya ne gerek var.

- Hem işçi hem de memurlarımızın toplu sözleşmelerinde oldukça tatminkar artışlar yapmaya özellikle kavuşma imkanı sağladık. Geçtiğimiz ay imzalanan kamu işçileri toplu sözleşmesinde 70 bin kamu işçisinin sözleşmesinde çok iyi iyileştirmeler yaptık.

Öte yandan Türk-İş 13 Eylül'de Başkanlar Kurulu'nu topladı. 6 maddelik sonuç bildirisinde işçilerin sendikalaşmasının önündeki engeller eleştirildi:

- İstanbul'da faaliyet gösteren Salcomp Xiaomi iş yerinde Türk Metal Sendikası'nın yetki alması karşısında, işverenin 16 üye işçiyi işten atmasını ve diğer işçilerin sendikadan istifa etmesine yönelik baskılarını kınıyoruz. Anayasal bir hak olan sendika örgütlenme hakkını kullanan işçilere karşı iş yerinde sürdürülen gayri insani tutum kabul edilemez. Tüm çalışanların sendikal örgütlenme haklarını etkin olarak kullanması çağrısını yineliyoruz.

Başkanlar Kurulu'nun bildirgesinde, taşeronda çalışan ve geçici işçilerin durumu da yer aldı. Bildiride, taşeron düzenine son verilmesi istendi:

- Başta KİT'ler olmak üzere özel bütçeli kuruluşlar, hizmet alım işlerinde çalıştırılanlar, danışmanlık ve mal alım ve benzeri ihaleler kapsamında çalışan işçilerin de kamuda kadroya alınması talebini yineliyoruz. Kamuda taşeron işçisi sorunu artık sonlanmalıdır. “Geçici işçi” konusu da çözüme kavuşturulmalıdır.

Türk-İş, çalışma hayatındaki sorunlara çözüm için kurduğu ''İş Hukuku Çalışma Grubu'' faaliyetlerine de değindi sonuç bildirgesinde. Grupta yer alan akademisyenlerin toplantıda sunum yaptığı ve üzerinde çalışılan konuların gündeme getirilmesine karar verildi.

# erdoğan # türkiş # toplu iş sözleşmesi # beştepe # taşeron # Xiaomi # Türk Metal Sendikası # başkanlar kurulu