Çevre kahramanı çift katledildi

Antalya’nın Finike İlçesinde çevre mücadelesinin öncüsü çift, cinayete kurban gitti. Taş Ocaklarıyla Mücadele Platformu Sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu, Kızılcık yaylasındaki çiftlik evlerinde kurşunlanmış halde bulundular. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Çiftin ölümüne ilişkin bir kişi yakalandı.

Antalya’da çevre mücadelesi denince ilk akla gelen isimlerden Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu evlerinde ölü bulundu.

Büyüknohutçu çifti Finike’nin Kızılcık yaylasında yaşıyorlardı. Kent merkezindeki çocukları kendilerinden haber alamadı, komşularından yardım istedi. Komşuları ise Büyüknohutçu çiftini evlerinde, kurşunlanmış halde, cansız bedenlerini buldu.

İlk incelemede, Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun yakın mesafeden yüz bölgesine tek el, eşinin ise göğüs bölgesine ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi. Ayrıca eve dışarıdan tüfekle ateş ettiği de tespit edildi. Evin girişindeki kapıda ve kapının üst kısmındaki duvarda çok sayıda saçma izi görüldü.

Olayla ilgili başlatılan çok yönlü soruşturmada gözaltına alınan Ali Y. verdiği ilk ifadesinde suçunu itiraf etti. Şüpheli ifadesinde, işsiz olduğunu, cinayeti para için işlediğini ve evden yaklaşık 2 bin lira aldığını söyledi.

Otopsinin ardından Büyüknohutçu çiftinin cenazeleri yakınları tarafından teslim alındı.Çift, Cumartesi günü Muratpaşa Cami'nde kılınacak öğle namazının ardından Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Büyüknohutçu, 61 yıllık yaşamına önemli mücadeleler sığdırdı. DSP İl Başkanlığının yanı sıra, Türk Kiracıları Derneği Genel Başkanlığı ve Tüketiciyi Koruma Derneği Şube Başkanlığı da yaptı.

Yaşadığı bölgede üretim ve doğa alanlarını tahrip eden taş ocaklarına karşı yoğun mücadele yürüttü.. Sonunda bölge halkıyla birlikte, ocakların faaliyetinin durdurulmasını ve maden arama izin belgesinin iptal edilmesini sağladı.

En son 5 Mayıs günü çiftin evinin bulunduğu bölge kundaklandı. Çevre sakinleriyle birlikte yangını evlere sıçramadan söndürmüşlerdi.

ulusalkanal.com.tr

# cinayet # antalya # soruşturma # finike # çiftlik evi # kızılcık yaylası