AKP'de Başkanlık çatlağı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelen "Başkanlık sistemi" baskısı nedeniyle, AKP'de yaşanan çatlak derinleşti. İddiaya göre, Erdoğan profösyonel ekip üzerinden başkanlık sistemini parti yönetimine dayatıyor. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı genel başkan yardımcıları bu tutuma karşı tavır alıyor.

AKP'de Başkanlık çatlağı

AKP'deki çatlak bu kez başkanlık sisteminin seçim meydanlarında konuşulmasını isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla ortaya çıktı. Partinin ağır topları başkanlık sistemine "karşı tutum" aldı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, konu AKP'nin Afyon kampında ele alındı. Erdoğan, seçim kampanyasını yürüten profösyonel ekip üzerinden başkanlık sistemini parti yönetimine dayattı. "Erdoğan'cı ekip" kampanyanın "Erdoğan merkezli" yürütülmemesi halinde oy kaybının yüksek olacağını dillendirdi.

Ancak bu görüş Davutoğlu'nun katıldığı toplantıda açıkça dile getirilmedi. AKP içinden bir yönetici toplantıya katılmayan parti kurmaylarına "Profösyonel ekip bu işin Davutoğlu ile gitmeyeceğini düşünüyor. Bu düşüncelerini özel sohbetlerde bize net olarak söylediler. Ama Davutoğlu'nun yüzüne açıkça söyleyemediler. Davutoğlu bu politikaya çok sıcak bakmıyor" bilgisini verdi.

Sadece Davutoğlu değil. Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Beşir Atalay da başkanlık sistemin sıcak bakmıyor. 3 dönem kuralına takılan milletvekillerinin de Erdoğan'ın politikalarına ve başkanlık sistemine mesafeli durduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # Ahmet Davutoğlu # aydınlık gazetesi # başkanlık sistemi # recep tayyip erdoğan # çatlak