CHP'li Özkes, AKP-CHP koalisyonu hakkında konuştu

AKP-CHP koalisyonu ihtimaline, CHP içinden bir destek bir de itiraz geldi. CHP'li İhsan Özkes AKP-CHP koalisyonu için "tadından yenmez" dedi. Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ise AKP ile koalisyonun suç ortaklığı olduğunu söyledi. İrgil, "onursuzca iktidar olmaktansa, onurlu bir şekilde aynı kalmayı tercih ederim" dedi.

Koalisyon çalışmaları için AKP ile ikinci tur görüşmelere hazırlanan CHP'de, AKP ile ittifak fikri parti içinde tartışmalara neden oldu.

CHP'li milletvekili İhsan Özkes, AKP-CHP koalisyonu girşimlerini değerlendirdi. Özkes, Türkiye'ye istikrar sağlayacağını savunduğu koalisyon için "tadından yenmez" dedi. Sözcü Gazetesine konuşan Özkes, CHP'nin Erdoğan'la ilgili tavrını yumuşatmasını da "Tayyip Erdoğan’ı o malum saraydan çıkarmak gibi keskin bir çizgi ile bu işe devam edilirse koalisyon olmayacağı açıktır." sözleriyle değerlendirdi.

AKP ile koalisyona CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ise sert tepki gösterdi. Partisinin Bursa İl Teşkilatındaki bayramlaşma programına konuşan İrgil, AKP ile koalisyonu suç ortaklığı olarak niteledi.

Bir açıklama da AKP'li Selçuk Özdağ'dan geldi. Manisa'da konuşan ÖZdağ, partisinin yarım kalan projelerine destek veren partiyle koalisyon yapılması gerektiğini belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, AKP ile CHP arasında PKK açılımı konusunda uzlaşma olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# chp # mhp # hdp # AKP # koalisyon # İhsan Özkes # ceyhun irgil