Moskova'dan Ukrayna ve NATO açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan Ukrayna'nın NATO'ya girme isteği ile ilgili açıklama geldi. Peskov, Ukrayna'nın NATO'ya girmesinin ülkedeki krizi daha da kötüleştireceğini söyledi.

Moskova'dan Ukrayna ve NATO açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Peskov, Ukrayna'nın NATO'ya girme isteği ve Donbas'taki durum ile ilgili önemli ifadelerde bulundu.

Ukrayna'nın NATO'ya girmesinin ülkedeki iç krizi çözmeye yardımcı olmayacağını belirten Peskov, "Bizim açımızdan bu, durumu daha da kötüleştirecektir. Çünkü NATO'ya girmekten söz ederken hiçbir şekilde halkın görüşleri göz ardı edilemez." ifadesini kullandı.

Peskov, Donbas'ta yaşananlar sorulduğunda buradaki halk için NATO üyeliğinin kabul edilemez olduğunun görüleceğini savundu.

Kiev yönetiminin "agresiflikten uzaklaşma" ve "sakinleşme" niyetinin olmadığını öne süren Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Ukrayna'daki durumla ilgili olarak endişelerini detaylı şekilde dile getirdiğini, diğer başkentlere de bu durumun aktarıldığını ifade etti.

Peskov, hiçbir şeyin, Ukrayna ordusunun kendi halkına karşı silahlı eylem başlatmasını kışkırtmayacağını umduğunu dile getirdi.

Washington'un Moskova'dan Rusya'daki askeri hareketlilik ile ilgili açıklama beklemesini değerlendiren Peskov, "Biz buna daha önce tepki verdik. Bu konuda yaptığımız açıklamaya ilave edeceğimiz bir şey yok.” diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'da ordu ve savunma sektöründe reform yapmak konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Ancak sadece reformlar Rusya'yı durdurmayacaktır. NATO Donbas'taki savaşı bitirmek için tek yol." ifadesini kullanmıştı.

# rusya # Putin # nato # Macron # vladimir putin # Emmanuel Macron # Merkel # kremlin # Dmitriy Peskov # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # moskova # angela merkel # peskov # NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg # Almanya Başbakanı Angela Merkel # Ukrayna NATO # jens stoltenberg # rusya putin # Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron # Fransa macron # Rusya Ukrayna # Donbas # Vladimir Zelenskiy # Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov # Ukrayna Donbas # Rusya Ukrayna Donbas # Fransa Emmanuel Macron # Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy # Rusya Vladimir Putin # Almanya Angela Merkel # NATO üyeliği # Almanya Merkel # Ukrayna Ordusu