İki İslamcı arasında seçim yapmak zorunda değiliz!

Antalya'nın Elmalı ilçesinde bu yıl otuzuncusu gerçekleştirilen Abdal Musa anma etkinlikleri halkın hükümet karşıtı protestolarına sahne oldu.

İki İslamcı arasında seçim yapmak zorunda değiliz!

İktidarı boyunca hiç bir hükümet yetkilisini gönderemediği geleneksel etkinliklere AKP, etkinliklere bu yıl da giremedi. Araştırmacı yazar Necdet Saraç ise, törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili halkın yoğun alkışlarla onayladığı şu sözleri sarfetti: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki İslamcı arasında seçim yapmak zorunda değiliz.Yapmayacağız."

HALKIN AKP'YE BİRİKEN ÖFKESİ ABDAL MUSA'DA PATLADI

Her yıl on binlerce yurttaşı ağırlayan Abdal Musa etkinlikleri AKP'ye soğuk duş yaşattı. Antalya'nın Elmalı ilçesinde bu yıl otuzuncusu gerçekleştirilen Abdal Musa anma etkinlikleri halkın hükümet karşıtı protestolarına sahne oldu. İktidarı boyunca hiçbir hükümet yetkilisini gönderemediği geleneksel etkinliklere bu yıl AKP, yerel seçimlerde CHP'den seçilerek daha sonra AKP'ye geçen Alevi kökenli belediye meclis üyeleri sayesinde de girmeyi başaramadı. Tekke köyüne beraberinde bir koruma ordusuyla gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e, AKP'li vekil ve meclis üyelerine yönelik ilk protesto Abdal Musa Dergahı ziyaretinin çıkışında gerçekleşti. AKP'liler burada,"Katil AKP, Cem evinden defol!", "Katil, hırsız AKP Abdal Musa 'dan defol!", "Berkinlerin katili Cem evine giremez!" sloganları ile karşılandı. Tören alanının önünde toplanan halk, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer AKP'lilerin alana girmelerini engelledi. Türel ve ekibi, yurttaşların dalga dalga büyüyen protestosu nedeniyle tören alanına giremeden Cem evine sığınmak zorunda kaldı. Türel, Jandarma müdahalesi ile de dağılmayan kalabalığın dinmek bilmeyen yuhalamaları ve sloganları arasında beraberindekilerle bölgeyi terk etti.

Aleviler:"İki İslamcı arasında seçim yapmak zorunda değiliz."

Alevi Kültür Dernekleri dağıttığı bildirilerde, Haziran, Soma ve bir çok Alevi katliamınının sorumlularının barış ve kardeşlik elçisi olarak sunulmasını nefretle kınadıklarını duyurdu. Araştırmacı yazar Necdet Saraç ise, törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili halkın yoğun alkışlarla onayladığı şu sözleri sarfetti: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki İslamcı arasında seçim yapmak zorunda değiliz. Yapmayacağız."

Törende Tolga Sağ, Oğuz Aksaç ve Aynur Haşhaş'ın türküleri, 2 Temmuz Sivas şehitleri, Haziran direnişi şehitleri ve Soma maden şehitlerinin anısına söylendi.

ulusalkanal.com.tr

Haber: Devrim Aşkın Karasoy

Fotoğraf: Devrim Dönmez Koçak

# protesto # AKP # cumhurbaşkanlığı # antalya # Alevi # menderes türel # elmalı # necdet saraç