İçişleri Bakanlığı'ndan yasak genelgesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından tedbirler uygulanmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı, valiliklere genelge gönderdi. Zonguldak ve 30 büyükşehire giriş çıkış durduruldu. Ayrıca Ankara'da, 20 yaş altı yolcu kartları geçici süreyle kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yasak genelgesi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda alınan yeni tedbirlere ilişkin genelge valiliklere gönderildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasını taşıyan genelgeye göre, Zonguldak ile büyükşehir statüsündeki 30 ile tüm giriş ve çıkışlar 15 gün süreyle durduruldu.

Bu 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta yaşayanların belirtilen süre boyunca kentlerde kalmaları esas olacak.

Yeni düzenlemeyle, ticari araç sürücüleri maske takacak. İllere gerekli belgelerle giriş çıkış yapılabilecek.

Bunun yanı sıra 2000-2020 arası doğanların sokağa çıkma yasağı da genelgede yer aldı. 81 ilde ve tüm ilçelerde 1 Ocak 2000'den sonra doğanların sokağa çıkmaları geçici olarak yasaklandı.

Pazarlarda satıcılar için maske takma zorunluluğu getirildi. İl ve ilçelerdeki pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan iş yerlerine vatandaşlar, çalışanlar maskeyle girecek.

Alınan kararlara uymayanlara, idari para cezası verilecek, adli işlemler başlatılacak.

Önlemler kapsamında kolluk kuvvetleri, şehirlerin giriş ve çıkışlarında kontrollerine başladı.

Belirlenen kontrol noktalarında kontroller yapıldı. Ekipler, gece yarısından önce araçların geçişine bir süre izin verdi. Bu nedenle, uzun araç kuyrukları oluştu.

Tedbirler doğrultusunda İstanbul ve Ankara'da toplu taşımaya maskesiz yolcu alınmayacak. Toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirilmesiyle maskesi olmayan vatandaşlara iki büyük şehirde maske dağıtıldı.

Öte yandan Ankara'da 20 yaş altındaki yolcu kartları, toplu taşıma araçlarında geçici süreyle kullanıma kapatıldı.

ulusal.com.tr

# içişleri bakanlığı # genelge # zonguldak