ABD malı F-35'lerde sorunlar bitmiyor

ABD'nin F-35 savaş uçaklarındaki sorunlar bitmek bilmiyor. Uçaklarda 871 kusur tespit edildiği ifade edildi. 10 kusurun ise, F-35'lerde muharebe kabiliyetine zarar verecek ve pilotların güvenliğini tehlikeye atabilecek türden olduğu belirtildi.

ABD malı F-35'lerde sorunlar bitmiyor

Seri üretime geçmeden toplam 871 kusur bulundu. Kusurların 10'unun da kritik olduğu vurgulandı. Amerika Birleşik Devletleri'nin savaş uçağı F-35'ler, yine kusurları ile gündemde.

Bloomberg'in Pentagon kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, F-35'lerde üretiminden bu zamana kadar toplam 871 kusur tespit edildi.

Habere göre, 10 kusur, pilotların güvenliğini tehlikeye atabilecek ve askeri operasyonların verimliliğini düşürebilecek kusurlar gibi birinci kategoride yer alıyor.

F-35'lerin Rusya ve Çin'in oluşturduğu sert tehditler karşısında uçağın muharebe kapasitesinin doğrulanması için gereken imitasyon tatbikatlarına katılması gerekiyor. Ancak bunun ardından F-35'lerin seri üretimine geçilebilir.

Kasım 2019'da hazırlanan raporda da 873 hata tespit edilmiş ve bunların 576'sının uçağı geliştirme sürecinden beri devam ettiği belirtilmişti.

# abd # rusya # çin # f35 # Amerika Birleşik Devletleri # pentagon # savaş uçağı