"Işıklı" darbe tehdidinin ardından AYM'de olağanüstü toplantı

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, darbe imalı “Işıklar yanıyor” tweeti attı. Kısa sürede gündem olan bu kışkırtmaya tepki yağdı. Abdullah Gül tarafından AYM'ye tanan Yıldırım'ın istifası istendi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, üyeleri olağanüstü toplantıya çağırdı. Yıldırım'ın tweetine karşılık İçişleri Bakanlığı resmi hesabından “Işıklarımız hiç sönmüyor” paylaşımı yapıldı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise Yıldırım’a “Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler” sözleriyle tepki gösterdi.

"Işıklı" darbe tehdidinin ardından AYM'de olağanüstü toplantı

AnayasaMahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, “Işıklar yanıyor” ifadelerinin yer aldığı bir tweet attı. Yıldırım’ın Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafı ile yaptığı darbe imalı paylaşımına çok sayıda tepki geldi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, üyeleri saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

İçişleri Bakanlığı yanıt olarak resmi hesabından bir fotoğraf paylaştı. Paylaşımda “Işıklarımız hiç sönmüyor” ifadelerine yer verildi. Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da sosyal medya üzerinden Yıldırım’a istifa çağrısı yaptı. Çataklı “Dün ‘Genelkurmay'ın ışıkları yanıyor’ diyerek darbecilere selam çakanların bugün görevini üstlenenler bir saniye durmasın, istifa etsin” sözlerini kaydetti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de sosyal medyadan Yüksek Mahkeme yargıcı Yıldırım'a tepki gösterdi. Gül, “Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları Millet açar, Millet kapatır” dedi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Yıldırım’a “Demokrasimizi kimse tehdit edemez” diyerek tepki gösterdi. Çelik, bir Anayasa Mahkemesi üyesinin Türkiye'nin hukuk güvenliğini ihlal edemeyeceğine dikkat çekti. “Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Grup Başkanvekillerinden de darbe imasında bulunan Yıldırım’a tepki yağdı. Mehmet Muş paylaşımı kınadığını, Bülent Turan ise AYM Üyesi Yıldırım'dan devlet adabı ve yargıç ağırlığı beklediklerini söyledi.

Bir açıklama da MHP'den geldi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Yıldırım'ın darbeyi ima eden paylaşımının vahim bir durum olduğunu belirtti.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem de “Bir yargıca yakışmayan bir tavırdır. Engin Yıldırım yargıçlık ağırlığını taşımıyor” açıklamalarında bulundu.

Gelen tepkilerin ardından AYM Üyesi Engin Yıldırım yeni bir paylaşım daha yaptı. Paylaşımında, “Işıklar yanıyor' derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil” dedi.

# mhp # ak parti # vatan partisi # anayasa # Mahkemesi # AYM # engin yıldırım # ışıklar yanıyor