Mustafa Balbay adaylığını açıkladı

1 Kasım seçimlerinden beklediği sonucu alamayan CHP’de hareketlilik üst düzeyde. Umut Oran ve Muharrem İnce’nin ardından Mustafa Balbay da Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın da Perşembe günü CHP’deki çizgiye ilişkin bir manifesto açıklayacağı öğrenildi. Olağanüstü Kurultay sesleri yükselirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Deniz Baykal’ı ziyaret etmesi ise dikkat çekti. Görüşmenin hemen ardından da 4'ü Antalya olmak üzere 7 milletvekili Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı.

Mustafa Balbay adaylığını açıkladı

1 Kasım seçimlerinin kaybedenlerinden CHP’de sular durulmuyor.

Seçimlerin ardından art arda genel başkanlık için adaylık açıklamaları yapılıyor. Umut Oran ve Muharrem İnce’nin ardından bugün de Mustafa Balbay Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı. Ancak Balbay, olağanüstü kurultay çağrısı yapmadı.

Diğer iki adayın da olağanüstü kurultay için gereken 600 delege imzasını toplayamayacağı bekleniyor.

Parti içinde bir yandan adaylık tartışmaları sürerken bir yandan da CHP politikalarına tepkiler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın Perşembe günü CHP’nin izlemesi gereken çizgiye ilişkin bir manifesto açıklayacağı öğrenildi.

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eski Genel Başkanlardan Deniz Baykal’ı evinde ziyaret etmesi dikkat çekti.

Bu görüşme CHP kulislerinde “Kılıçdaroğlu’nun Baykal’a ittifak teklifi” şeklinde yorumlandı.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu’na CHP’li 7 milletvekilinden destek açıklaması geldi. Vekillerden 4’ünün Deniz Baykal’ın milletvekili olduğu Antalya’dan olması ise dikkat çekti. Açıklamada “Genel başkanlık yarışı yapılmasının, CHP’ye de ülkemize de katkısı olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # kurultay # mustafa balbay