Kanuni sondaj gemisinin yolculuğu başladı

Kanuni sondaj gemisinin yolculuğu başladı. Geminin, Mersin'in Silifke ilçesindeki bakımı tamamlandı. Taşucu'ndan demir alıp mavi sulara doğru harekete geçti.

Kanuni sondaj gemisinin yolculuğu başladı

Bakımı tamamlandı. Demir alıp mavi sulara yolculuğuna başladı. Kanuni, Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi olarak denizlere açılıyor.

Geminin, Mersin'in Silifke ilçesi İncekum mevkiindeki limanda bakım, güncelleme ve geliştirme süreci tamamlandı. Kanuni, Taşucu'ndan demir alıp açıklara doğru harekete geçti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 30 Eylül'de yaptığı paylaşımda, "Denizlerimizde Kanuni dönemi başlıyor. Kanuni, Haydarpaşa Limanı'nda, boğaz geçişi hazırlıkları için 10 Ekim'de Taşucu Limanı'ndan demir alacak. Yolun açık olsun Kanuni" ifadelerini kullanmıştı.

Kanuni'nin, bir süre Taşucu açıklarında bekletilip son hazırlıklarını da tamamlayacağı, daha sonra buradan boğaz geçişi için hareket edeceği öğrenildi.

11 bin 400 metre derinliğe inebiliyor. 3 bin metrede sondaj açabilme kapasitesiyle öne çıkıyor. Kanuni, altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor.

Öte yandan, Yavuz sondaj gemisinin ise bakım, güncelleme ve geliştirme işlemleri sürüyor. Yavuz, Selçuklu-1 kuyusunda başladığı çalışmalarını tamamlayarak, bir sonraki görevine hazırlık, bakım ve ikmal işlemleri için Taşucu Limanı'na dönmüştü.

ulusal.com.tr

# Mersin # silifke # Kanuni sondaj gemisi