‘Abdocan’ın kanı üzerine karakol istemiyoruz’

Haziran Ayaklanması’na Antakya’da katılan ve polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucunda hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in vurulduğu yere karakol yapılacak. Oysa mahalledeki yurttaşlar, bu alanın Abdullah Cömert Meydanı olması için imza kampanyası düzenlemişlerdi.

‘Abdocan’ın kanı üzerine karakol istemiyoruz’

Defne ilçesi Armutlu Mahallesi’nde bulunan eski TEDAŞ arsasına yapılacak olan karakol için alandaki binaların yıkımı başladı. Aydınlık’a konuşan Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert, “Mahallemize katil polisleri getirmeye çalışıyorlar. Buna karşı direneceğiz” dedi.

Karakolun yapılmasına karşı çıktıklarını belirten Zafer Cömert, “Defne, yeni bir ilçe olduğu için bir karakol gerekiyormuş. Bu karakolu da bizim mahallemizin ortasına yapmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Karakol yapılacak alanın, Abdullah Cömert Meydanı olması için imza kampanyası başlattıklarını ancak buna izin verilmediğini anlatan Cömert, “Bizim imza toplayıp Abdullah Cömert alanı olsun dediğimiz yere şimdi karakol yapacaklar. Kardeşimin kanı üzerine karakol yaptırmayacağız. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

Aydınlık

# tedaş # Abdullah Cömert # Zafer Cömert # defne # aydınık