YÖK'ten şok karar!

Üniversite başvuruları devam ederken YÖK radikal kararlar almaya hazırlanıyor. Buna göre, üniversiteye girişte fakültelere taban puanı getirilecek. İlk kez gündeme gelen sistem, bu yıl tıp ve hukuk fakültelerinde uygulanacak.

YÖK'ten şok karar!

YÖK, üniversite başvuruları devam ederken dikkat çeken kararlar aldı.

YÖK tarihinde ilk kez, üniversiteye girişte fakültelere taban puan getiriyor. İlk uygulama bu yıl tıp ve hukuk fakültelerinde gerçekleşecek. Gelecek yıldan itibaren de diğer fakültelere yayılacak.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, değişiklikleri Milliyet Gazetesi'nden Abbas Güçlü'ye anlattı. Buna göre, üniversiteye girişte ilk taban puanları YÖK belirleyecek. Gelecek yıldan itibaren, isteyen üniversite taban puan çıtasını daha da yukarı çıkarabilecek.

Bir başka düzenleme ise başvuru kılavuzunda olacak. Kılavuza her fakültenin ve bölümün karşısına, akademik kadro istatistikleri yazılacak. Öğrencinin tercih sırasında, bölümlerdeki profesör, doçent ve doktoralı öğretim üyesi sayısını da görmüş olacak.

Bu yöndeki ilk uygulama Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’nda yapılmıştı. Sonuçlar, YÖK sitesinde herkesin bilgisine sunuldu.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde kontenjanların da azaltılabileceğini söyledi. Yüksek lisans ve doktoraya yönelik yeni düzenlemeler de önümüzdeki günlerde yayımlanacak.

ulusalkanal.com.tr

# YÖK # yekta saraç # tip # hukuk # abbas güçlü