CHP, 9 Eylül'de Parti Meclisi'ni topluyor

CHP, kuruluş günü olarak kabul ettiği 9 Eylül'de Parti Meclisi'ni toplayacak. Toplantın ana gündemi , "Adalet Yürüyüşü" ve "Adalet Kurultayı"nın sonuçları olacak. Bu kapsamda, CHP yönetimi, önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritasını tartışacak

CHP, 9 Eylül'de Parti Meclisi'ni topluyor

CHP, 9 Eylül Cumartesi günü Parti Meclisi'ni toplayacak.

Partinin kuruluş günü olarak kabul edilen 9 Eylül'deki toplantının ana gündemi "Adalet Yürüyüşü" ve "Adalet Kurultayı"nın sonuçları olacak. Bu çerçevede, toplantıda partinin önümüzdeki süreçte izleyeceği yol haritası masaya yatırılacak.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, "Adalet" temalı eylemlere ilişkin CHP içinde farklı görüşmeler var. Habere göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresi, eylemleri sonuna kadar savunuyor.

Bazı parti içi muhalif isimlerin ise "Adalet Yürüyüşü" ve "Adalet Kurultayı"nın CHP tabanının HDP ile ittifaka alıştırılmaya çalışıldığını düşündüğü belirtiyor.

Muhaliflerin, bu durumun oyları arttırmaktan çok düşüreceğini, partiye oy veren cumhuriyet ve Atatürk’le sorunu olmayan merkez sağ seçmenin yeni oluşumlara kaymasına neden olacağını savunduğu ifade edildi.

Haberde, bir grup CHP'linin Ankara-İstanbul arasında yapılan "Adalet Yürüyüşünü" doğru bulduğu, Çanakkale'deki kurultayı ise anlamsız bulduğu kaydedildi. Bu gurup, "Adalet Kurultayı'nın" yürüyüşle yaratılan havayı öldürdüğü düşüncesinde.

Özellikle parti içinde HDP ile ittifak girişimlerine tepkilerin artacağı tespitinde bulunan eski CHP’liler de, CHP’nin tehlikeli bir sürece yöneldiğini, ancak bu durumun üzerinin propaganda ile örtüldüğünü iddia ediyor.

ulusal.com.tr

# chp # Parti Meclisi