Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış uyarısı

Doğu Karadeniz'e şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Yağışın Ordu, Giresun ve Trabzon’un batısında şiddetli olması bekleniyor. Vatandaşlardan sel ve heyelanlara karşı dikkatli olunması istendi.

Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış uyarısı

Doğu Karadeniz iki hafta arayla 2 sel felaketi yaşadı. 6 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 3 kişi için arama çalışmaları sürerken, bölge için bir sel uyarısı daha geldi.

Ordu, Giresun ve Trabzon’un batısında şiddetli yağış bekleniyor. Üst üste yaşanan iki sağanak nedeniyle toprağın suya doyduğu belirtiliyor. Olası bir felaketin daha büyük olmasından endişe ediliyor.

Yetkililer, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı.

Meteorolojinin yapmış olduğu uyarı öncesinde kamu kurumları seferber oldu.

Ordu'da sabah saat 05.00'te, Vali Tuncay Sonel'in başkanlığında, ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, kentte meydana gelebilecek herhangi bir afet olayında alınacak tedbirler görüşüldü.

Giresun ve Rize’de valilerin başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Trabzon'da ise Vali İsmail Ustaoğlu, valilik toplantı salonundan kamu kurum müdürleriyle bir araya geldi.

# ordu # trabzon # meteoroloji # sağanak # giresun # doğu karadeniz # sel # heyelan # karadeniz hava durumu