Gıda Komitesi toplanıyor: Gündem fiyat artışları

Ekonomide en önemli gündem haline gelen fahiş fiyat artışları ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den açıklama geldi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pakdemirli, Gıda Komitesi’nin toplanacağını açıkladı.

Gıda Komitesi toplanıyor: Gündem fiyat artışları

Gıda Komitesi toplanıyor, erken uyarı sistemi masada. Gündem fiyat artışları.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gıda fiyatlarındaki artışla mücadele için 29 Eylül'de Gıda Komitesi’nin toplanacağını açıkladı.

Pakdemirli, ''Dört başı mamur bir şekilde erken uyarı sistemi yapılırsa birçok şey engellenir. Üretim, ihracat ve ithalat kısmıyla alakalı hızlı tedbir almaya gerek var. Erken uyarı sistemi bir karar destek sistemi. Epey bir çalışma yaptılar. Her yerden, bizden, Ticaret Bakanlığından, hallerden, perakendeden elektronik bilgi topladılar. Bunları çarşamba günü dinleyeceğiz. Merkez Bankası Başkanı da katılacak.'' dedi.

Pakdemirli, erken uyarı sisteminin ne zaman tamamlanacağını açıkladı:

- Merkez Bankası çalışıyor, eylül sonuna kadar bitirecekler. Gıda Komitesi yapacağız. Biz de izleyeceğiz çalışmaları. Erken uyarı sisteminde gelinen aşama Gıda Komitesi’nde değerlendirilecek.

Gıda Komitesi’nde konuşulacak birçok başlık olduğunu belirten Pakdemirli, alınacak kararların önemli bir kısmının kamuoyuyla paylaşılacağını da söyledi.

# fiyat # pakdemirli # Gıda Komitesi # fiyat artışları