Sendika ve odalardan yangınlar için ortak açıklama

Orman yangınları ile mücadeleye sendika, oda ve demokratik kitle örgütlerinden destek açıklaması geldi. Ortak açıklamada Türkiye’nin yangın felaketine son vereceği ve birlik, beraberlik ile yaraların sarılacağı vurgulandı. Devletin mücadelesine gölge düşürecek hususlardan kaçınılması gerektiği de belirtildi.

Sendika ve odalardan yangınlar için ortak açıklama

PKK’nın üstlendiği orman yangınlarına karşı omuz omuza mücadele ediyor.

Yangınlara karşı sürdürülen mücadeleye bir destek de sendika, oda ve demokratik kitle örgütlerinden geldi.

Türk-İş, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Hak-İş, Memur-Sen, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve Türkiye Kamu-Sen yazılı açıklama yayınladı. Açıklamaya imza atanlar arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği de yer aldı.

Sendikalardan yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Ülkemiz her zaman olduğu gibi devlet-millet el ele bu zorluğun da üstesinden gelecek güç, kabiliyet ve imkanlara sahiptir. Ülkemizin bu yangın felaketine en yakın zamanda son vermeyi başarıp hızlı bir restorasyon sürecini ortaya koyacağına ve devlet-millet dayanışması ile bütün yaraların sarılacağına inanıyoruz.''

Sendika, oda ve demokratik kitle örgütleri bu süreçte devletin mücadelesine gölge düşürecek hususlardan kaçınılması gerektiğinin altını çizdi. Açıklamaya imza atanlar, imkânlar ölçüsünde devletin ve milletin yanında oldukları da belirtti.

# türkiye # pkk # yangın # orman yangınları # mücadele # hakiş # memursen # Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu # yangın felaketi