Afganistan açıklaması

Amerika ile Afganistan arasında uzun süredir tartışma yaratan ikili güvenlik anlaşmasıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanı John Kerry açıklama yaptı. Kerry, "NATO'nun Afganistan'da kalması konusunda Cumhurbaşkanı Karzai bir an önce karar vermelidir" dedi.

Afganistan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD ile Afganistan arasında uzun süredir tartışma konusu olan ikili güvenlikanlaşmasıyla ilgili Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai’nin, bir karara varması gerektiğini söyledi.

Kerry, Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Kerry, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Afganistan’daki NATO gücünün ülkeden çekilmesi konusunda kararın ciddi olduğuna değindi.

Kabil yönetimine bu yönde bir an önce bir karara varması çağrısında bulunan Kerry, "Bu ciddi bir iş. NATO aracılığıyla Afganistan’a yardım etmek isteyen 50’den fazla ulus var. Bu ulusların bütçe döngüsü, planlama, ekipman ve konuşlanma gereksinimleri var. Bütün bunlar en iyi şekilde planlanarak yönetilebiliyor" şeklinde konuştu.

NATO ve Amerika Afganistan’ı yerle bir eden 12 yıllık savaşın ardından, NATO gücünün 2014'ten sonra da ülkede kalmasını istiyor. Ancak Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai, anlaşmayı kabul etmiyor.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # abd # nato # anlaşma # Afganistan # güvenlik # John Kerry