Ermenistan PKK ile anlaştı

İşgal altındaki Karabağ'a 300 PKK'lının yerleştirilmesi ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Teröristlerin oluşturduğu tabura Ermeni kökenli terörist Orhan Bakırcıyan'ın ismi verildi. Kandil ile Ermenistan arasındaki iletişimi ise KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi olan Nuriye Kesbir'in sağladığı tespit edildi.

Ermenistan PKK ile anlaştı

Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı savaştırmak için işgal ettiği Karabağ'a yerleştirdiği 300 PKK'lı ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Kandil tarafından gönderilen PKK'lıların Karabağ'a ulaşım güzergahı tespit edildi. PKK, Suriye'deki kolu olan YPG'deki Ermeni kökenlilerin oluşturduğu sözde tabur ile Kandil'deki teröristleri buluşturdu.

Teröristler daha sonra iki ayrı rota ile Ermenistan'ın 3 yıl önce Türkiye, Azerbaycan ve İran'a karşı kullanmak için militan yetiştirmek üzere kurduğu Vardenes Kampı'na oradan da Ermenistan saflarına geçti.

Ermenistan'ın PKK için adeta ikinci kandil yapmaya çalıştığı bu kamplarda sadece PKK'lılar yok. TİKKO, MKP, TİKB, MLKP gibi yasadışı silahlı sol örgüt üyeleri de bulunuyor.

Kandil ile Ermenistan arasındaki iletişimini ise KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi olan "Sözder Avesta" kod adlı Nuriye Kesbir'in sağladığı tespit edildi.

Tabura, Türk İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre 2017'de öldürülen, TKP/ML TİKKO terör örgütünün sözde Orta Doğu komutanı olarak tanıtılan Ermeni kökenli Orhan Bakırcıyan'ın adı verildi.

ulusal.com.tr

# pkk # PKKYPG # Ermenistan