Mal varlığına el konulacak!

Emniyette Jet Fadıl için özel bir terör ekibi kuruldu. Caprice Gold projesiyle onbinlerce insanı mağdur eden Fadıl Akgündüz hakkında başlatılan soruşturmayı "Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu" yürütecek.

Mal varlığına el konulacak!

Maldivler'de Müslümanlara özel ada projesi ile 60 bin kişiden 170 milyon dolar vatandaştan para toplayan ve sözünü yerine getirmeyen Jet Fadıl için özel terör ekibi kuruldu.

Mağdurlar adına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 1,5 ay önce yapılan başvuruda, aralarında Fadıl Akgündüz'ün de bulunduğu 5 kişi hakkında "nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak" suçlaması yöneltildi.

Soruşturma dosyası Başsavcılık tarafından Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na gönderilince emniyet bünyesinde özel bir terör ekibi kuruldu.

Terör ekibi soruşturmada; Fadıl Akgündüz, kız kardeşi Avniye Obud, eniştesi İbrahim Obud, Tanju Çolak ve Maldivler projesinin ortağı olan Abdurrahman Akarsu'yu mercek altına alacak.

Tapusunu teslim etmediği gayrimenkulleri sürekli farklı kişilere sattığı öne sürülen Akgündüz'ün mal varlıklarına da el konulacak.

Akgündüz, 90'lı yılların sonunda Avrupa'daki vatandaşlardan Siirt'te otomobil fabrikası ile İstanbul Beylikdüzü'nde 600 daire yapacağını söyleyerek para toplamış ancak bu projeleri gerçekleştirmemişti. İstanbul Bayrampaşa'da inşaa ettiği İslami devre mülk otel Caprice Gold'u da yarım bırakan Akgündüz 2002'de Siirt'ten bağımsız milletvekili seçilmişti. Ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından yenilenen seçimde Jet Fadıl'ın yerine Recep Tayyip Erdoğan milletvekili seçilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# Fadıl Akgündüz