TSK Afrin'e Azez'den operasyon başlattı

Mehmetçiğin zafer taaruzu kararlılıkla sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 3. günü geride bırakıyoruz. Afrin'in batısı ve kuzeyinde açılan 3 cepheye batıdaki Azez cephesi de eklendi. Afrin'de ilk 3 günde 11 köy teröristlerden kurtarıldı. Savaş uçaklarımız Burseya Dağı'ndaki PKK/PYD hedeflerini tam isabetle vurdu. Sınır hattından da top atışları devam ediyor.

Zeytin Dalı Harekâtı 3. gününde. Yeni bir cephe daha açıldı. Afrin'i terörden temizleyen Türk ordusu Azez noktasından da operasyon başlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör hedeflerine yönelik "Zeytin Dalı" harekâtı devam ediyor.

Kara unsurları da hedeflere ilerliyor. Askerlerimiz 8 kilometre içeri kadar girdi. Mehmetçik terör örgütü kontrolündeki 11 köyü temizledi. Dört koldan Afrin'e giren birlikler, güvenlik ilerleme hatları oluşturdu.

Birliklere top atışlarıyla destek veriliyor. Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonların sürdüğü bölgeye Kilis'ten top atışları yapılıyor.

PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara yönelik zaman zaman yoğunlaşan atışlar, Kilis kent merkezinin yanı sıra Hatay hudut hattındaki bazı köylerden de duyuluyor.

PYD'liler havadan da ablukaya alınmış durumda. Savaş uçakları, stratejik noktaları bombalıyor. Afrin için fiziki korunma sağlayan Burseya Dağı'nda yuvalanan teröristler imha edildi.

Burseya'nın tamamen temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine de sağlanmış olacak.

Çok sayıda tank ve zırhlı araç da Suriye sınırına sevk edildi.

Harekatın en kritik ilk aşamasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar yönetti. Akar, geçtiğimiz gün beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, Hatay bölgesinde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştu.

ulusal.com.tr

# zeytin dalı harekatı # tsk # afrin # azez