Aysun E., TRT’deki mesai arkadaşları ve vatandaşlardan 5 milyon TL ‘çarptı’

Elektronik cihazlardan alınan bandrol oranlarının yükseltilmesi ile haber olan TRT, bu kez milyonluk vurgun ile gündem oldu. Kurumda görev yapan bir sekreterin TRT bünyesindeki kantini 'hayali' ihaleyle kiraya verdiği, kurum çalışanlarını da dolandırıp kaçtığı ortaya çıktı. Vurgunun boyutu ise en az 5 milyon lira...

Aysun E., TRT’deki mesai arkadaşları ve vatandaşlardan 5 milyon TL ‘çarptı’

Bir yandan elektrik faturaları, bir yandan elektronik cihazlardan alınan bandrollerle her yıl milyonlarca liralık kaynak oluşturulan TRT'de skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Mayıs ayında TRT’nin eski Hukuk Müşaviri Kubilay E.’nin zimmetine geçirdiği 50 milyon lira ile ABD’ye kaçtığı ortaya çıkmıştı. Geçen hafta ise her türlü imkâna sahip olmasına rağmen TRT'nin dış yapım adı altında yandaş şirketlere 2016'da 753 milyon lira ödediği belirlendi.

Devlet kurumu olan TRT şimdi de Sekreter vurgunu ile gündeme geldi.

İddialara göre 2 yıl önce taşeron firma üzerinden TRT'de sekreter olarak çalışmaya başlayan Aysun E. iki yöneticinin kaşelerini kullanarak kurum kantinini 'hayali' ihaleyle yıllık 800 bin TL'ye kiraya verdi. Dahası kantinden kâr payı dağıtma vaadiyle TRT çalışanlarından ayrıca para topladı.

Sekreter bununla da yetinmedi. Kurum çalışanları ve bazı vatandaşları da arsa alım satımıyla dolandırdı. Toplam 5 milyon lira vurgun yapan sekreter Aysun E. kayıplara karıştı. Skandal vurgun ise paralarını geri alamayan bazı TRT çalışanlarının şikâyeti üzerine ortaya çıktı.

Kayıplara karışan sekretere ulaşamayan TRT yönetimi çareyi dolandırıcı kadının kurumla olan ilişiğini kesmekte buldu.

Gazete Habertürk'ün haberine göre Sayıştay daha önce de TRT İstanbul Televizyon Müdürü'nün sekreteri olarak görev yapan, aslen temizlik şirketinde çalışan bir kadının, yetkililerin kaşelerini kullanıp imzalarını taklit ederek fatura düzenlendiğini tespit etmiş ve TRT yönetimini uyarmıştı.

ulusal.com.tr

# trt # sekreter