50 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama başladı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında en önemli tedbir aşılama... Bu kapsamda süreç hızla devam ediyor. Kademeli aşılama kapsamında 50 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama başladı.

50 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama başladı

Türkiye'de, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında aşılama süreci hızla devam ediyor.

Salgınına karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanan aşı programında 50 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmasına başlandı.

Sağlık Bakanlığı'nın anlık olarak yayınladığı verilere göre, şimdiye kadar uygulanan birinci doz aşı sayısı 16 milyon 515 bin 18, ikinci doz aşı sayısı ise 12 milyon 315 bin 673 bini geçti...

Bugüne kadar birinci ve ikinci doz aşı uygulananların sayısı yaklaşık 29 milyon... 12 milyondan fazla kişiye ikinci doz aşı uygulandı.

Öte yandan aşı tedariki de hızlanacak... Anlaşması yapılan 270 milyon doz aşının büyük bir bölümü yaz döneminde alınacak. 4 ayda sadece 120 milyon doz Biontech aşısı getirilecek. 14 milyon 200 bin doz aşının Haziranın ilk yarısında alınması planlanıyor.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, merkez ve ilçelerdeki hastanelerde 31 Mayıs'tan itibaren Biontech aşı uygulamasının başladığını duyurdu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, aşının eksi 86 derecede saklanacağı üniteler ve uygulama açısından iyi durumda olduklarını söyledi.

Açıkgöz, aşıların koruyuculuğu ve yan etkileri konusunda kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesini istedi.

# türkiye # aydın # koronavirüs # Kovid19 # aşı # salgın # BioNTech # bağışıklık # doz # Aydın Valiliği # aşı tedariki