Saklıkent Kanyonu'nda sel: 2 ölü, 8 yaralı

Mevsim normalleri dışında gerçekleşen yağışlar hayatı durma noktasına getirdi. Etkili sağanak yağış sonrasında Saklıkent Kanyonu taştı. 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı. Amasya'da evler, kanalizasyon suları altında kaldı. Altyapı eksikliği yüzünden sürekli baskınların yaşandığını belirten Amasyalılar, AKP'li belediyeye tepkili.

Beklenmeyen yağışlara yurttaşlar hazırlıksız yakalandı. Birçok yerde sel felaketi yaşandı.

Muğla’daki Saklıkent Kanyonu’nu sel vurdu. 46 turist, yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle mahsur kaldı.

Saklıkentteki selde Ozan Genç adlı kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı. Olayın ardındnan bir kişinin daha kayıp olduğu tespit edildi. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda Ömer Özcan'ın cesedine ulaşıldı. Ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Amasya'yı da sel vurdu. Ancak her yağmurun ardından, evlerin su altında kalması, altyapı yetersizliğini gözler önüne serdi.

Yurttaşlar, AKP'li belediyenin sık sık yaşanan baskınlara müdahale etmemesine tepkili, AKP'ye oy verdiğine pişman.

Sağanak yağış Bartın'da da etkisini gösterdi. Yağış nedeniyle dereler taştı, ev ve işyerleri sular altında kaldı.

60'a yakın ev ve işyerinin giriş ve bodrum katları su ile doldu. Yurttaşlar sabah uyandıklarında gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de sabah erken saatlerde etkisini artıran yağmur sel felaketine neden oldu. Seralar sular altında kaldı. Yurttaşlar devletten yardım gelmemesine tepkili.

Sel sularına kapılan bir araç ağaçlara takılarak durabildi. Aracın sürücüsü ölümden döndü.

ulusalkanal.com.tr

# muğla # sel # 1 ölü # 8 yaralı # saklıkent kanyonu # seydikemer