Notre Dame’ın Kamburu

Üç boyutlu dekoru ve plastik makyaj uygulamalarıyla, sürpriz final sahnesiyle, biletleri en kısa zamanda tükenen eser ünvanıyla “Notre Dame’ın Kamburu” bale eserinin Mersin prömiyer temsili hazırlıklarında sona gelindi.

Notre Dame’ın Kamburu

Notre Dame’ın Kamburu

Üç boyutlu dekoru ve saatler alan plastik makyajıyla göz kamaştıran, Victor Hugo’un ölümsüz eserinden aynı adla bale sahnesine uyarlanan “Notre Dame’ın Kamburu” eserinin temsil hazırlıklarında sona gelindi. Dağcılık Federasyonu yetkililerinin desteğiyle hazırlanan final sahnesiyle seyircileri şaşırtacak eserin Mersin prömiyeri; 02 Kasım 2013 Cumartesi günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesin’nde. Biletleri şimdiden tükenerek kapalı gişe oynayacak olan eserin ikinci temsili 05 Kasım 2013 Salı günü saat: 20.00’de Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle yeniden buluşacak.

Orkestra şefliğini Vladimir Lungu’nun yaptığı eserin müzikleri, Cesane Pugni müziğini yeniden düzenleyerek ve kendi bestelerini de ekleyen Bujor Hoinic’e ait. 2013 Donizetti en iyi koreografi ödülünü paylaşan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Armağan Davran ve Volkan Ersoy’un koreografi ve librettosunu yazıp, sahneye koyduğu eserde, dekor tasarımı Adnan Öngün’e, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu’na, ışık tasarımı Fuat Gök’e ait. Eserde, Zangoç Quisamado’nun plastik makyajını uygulayan Ankara Devlet Opera ve Balesi makyörlerinden Refik Yerlitaş.

MDOB orkestrası ve deneyimli bale sanatçılarının uzunca süredir hazırlıklarını sürdüğü “Notre Dame’ın Kamburu”unda oldukça kalabalık teknik ve sanatçı kadrosu görev alırken başlıca rolleri; Özlem Şenormanlılar, Mahmut Akyol, Irakli Bakhtadze, Burak Serkan Cebeci, Büşra Ay, Serbülent Biçer, Beatrice Parma, Niyazi Cingöz, Ozan Demirbaş, Bleda Özlem, Miray Boyacıoğlu, Murat Koman, Tarkan Günal paylaşıyor.

Notre Dame Kamburu / Bale-2 Perde

02 Kasım 2013 Cumartesi saat: 20.00 Mersin Prömiyeri

05 Kasım 2013 Salı saat: 20.00

Mersin Kültür Merkezi-Opera Sahnesi

Temsil biletleri Mersin Kültür Merkezi opera gişesinden ve www.mersindob.gov.tr adresinden temin edilebilir.

2013/2014 Sanat Sezonu repertuvarımız için web sitemizi ziyaret ediniz.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Basın Halkla İlişkiler

Mitat Çelik, Vildan Kaş, Emrah Köksal Tel: 0324 239 04 60-0324 239 43 88

MDOB Gişe: 0324 238 37 52 E-Posta:

# Mersin