Ruhani ve Maduro görüştü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Venezuelalı mevkidaşı Nicolas Maduro ile telefonda görüştü. İki lider, ABD emperyalizmini toplum için koronavirüsten daha tehlikeli bir virüs olarak nitelendirdi.

Ruhani ve Maduro görüştü

Onlar sadece koronavirüs ile mücadele etmiyor. Amerikan emperyalizmi de iki liderin savaştığı bir başka cephe.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro. İkili telefonda görüştü. Açıklamayı İran Cumhurbaşkanlığı yaptı.

Hasan Ruhani ile Nicolas Maduro telefon görüşmesinde, ABD emperyalizmini toplum için koronavirusten daha tehlikeli bir virüs olarak nitelendirdi.

Ruhani, "Amerikalı devlet adamlarının açgözlülüğü ve zorba davranışı, İran ve Venezuela gibi bağımsız uluslar üzerinde baskı yaratmaktadır." dedi. Hasan Ruhani, "İran ve Venezuela, dayanışma ve işbirliği içinde ABD'nin istilacı ve eski virüsüne karşı yıllardır direnmişlerdir." ifadelerini kullandı. İranlı lider, Kovid-19 ile mücadeledeki deneyimlerini Venezuela ile paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

Ruhani ayrıca ABD'nin İran ile Venezuela'nın petrol üretimine karşı yasa dışı ambargo uygulamasını uluslararası kurallara ve insani ilkelere aykırı olarak nitelendirdi.

Maduro ise "İran ve Venezuela emperyalizmle savaşmak için her zaman aynı cephede" vurgusu yaptı.

Venezuela Cumhurbaşkanı, İran hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını ifade ederek, "İran ve Venezuela, emperyalizme karşı mücadelelerinde her zaman birleşti." diyerek işbirliğinin önemine dikkat çekti.

ulusal.com.tr

# iran # koronavirüs # Venezuela # hasan Ruhani # nicolas maduro