​Sicilya'da mültecilere Türk eli

Yunanistan'ın güneyinden Sicilya'ya giderken sürüklenerek batan teknedeki mültecileri Türk denizcileri kurtardı. İzmir'den İspanya'ya giden geminin mürettebatı sayesinde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 77 mülteci hayata tutundu

Akdenizde Türk şirketine ait "İbrahim Dede" isimli konteyner gemisi, Sicilya açıklarında tekneleri batan mültecileri gemiye aldı.

İzmir'den İspanya'ya sefer yapan Türk gemisinin mürettebatı, Akdeniz'de içerisinde çocuk ve kadınların da bulunduğu 77 mülteciyi kurtardı.

Denizde sürüklenen teknedeki mülteciler, Turkon Line firmasına ait mürettebat tarafından kurtarılarak Yunan makamlarına teslim edildi.

Turkon Line CEO'su Alkın Kalkavan, Yunanistan sahil güvenlik ekiplerinden bölgede sürüklenen tekne konusunda yardım çağrısında bulunduğunu belirtti.

Kalkavan, personellerinin teknedeki mültecileri gemiye alarak ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Kalkavan, "İnsaniyet adına böyle bir davranışta bulunduk. Bu her armatörün yapması gereken bir davranış." şeklinde konuştu.

ulusal.com.tr

# yunanistan # sicilya