5 yıl sonra çarpıcı rapor ortaya çıktı

Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlayan, ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kozmik odasına girilmesine kadar varan soruşturmada çarpıcı bir rapor ortaya çıktı. Olaydan 5 yıl sonra hazırlanan raporda, Arınç'ın evini gösteren krokinin, gözaltına alınan subaylar tarafından hazırlanmadığı tespit edildi. Subaylar, krokinin polis tarafından ceplerine konulduğunu açıklamıştı.

5 yıl sonra çarpıcı rapor ortaya çıktı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatıldı, bu sayede ülkenin en gizli harp planlarının yer aldığı Seferberlik Tetkik Kurulu'na girildi.

Çok gizli bilgilerin deşifre olmasına neden olan Kozmik Oda soruşturmasında, 5 yıl sonra çarpıcı bir tespit yapıldı. Arınç'ın evini gösteren krokinin gözaltına alınan 2 subay tarafından hazırlanmadığı ortraya çıktı.

Soruşturma 2009 yılının Aralık ayında başlatılmıştı. 2 subay Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Çukurambar'daki evinin yakınlarında gözaltına alındı. İddiaya göre, subaylarda Arınç'ın evini gösteren bir kroki vardı ve yakalanınca subaylardan biri bu krokiyi yutmaya çalıştı.

Bu iddiayla önce Arınç'a süikast yapılacağı öne sürüldü. Ardından Seferberlik Tetkik Kurulu'nda günler süren aramalar yapıldı. En gizli harp planları Kozmik Oda'dan dışarı çıkarıldı.

Subaylarla ilgili soruşturmada, özel görevli savcı 5 yıl boyunca somut hiçbir adım atmadı. Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılmasının ardından kozmik oda soruşturması Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'na devredildi.

Yeni görevlendirilen savcı yıllardır atılmayan bir adımı attı. Krokinin üstündeki yazılar iki subayın el yazısı ile karşılaştırıldı. Yapılan “grafolojik” inceleme çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı. Yazının subaylara ait değildi.

Bu tespit subayların savunmasını da güçlendirdi. Subaylar gözaltına alındıklarında, kâğıdın kendilerine ait olmadığını, kağıdı polislerin yerleştirdiğini belirtmişti.

Alınan bilgiye göre savcılık, soruşturmada delil toplama aşamasını tamamladı, delil değerlendirme aşamasına geçildi. Savcılığın, kısa zaman içinde kararını esastan vereceği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# bülent arınç # tsk # suikast # kozmik oda