Rıza Sarraf serbest bırakıldı mı?

Yaklaşık 1 buçuk yıldır Amerika'da tutuklu yargılanan Rıza Sarraf tahliye mi edildi? Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, Sarraf'ın tahliye edildiği görülüyor. Ancak resmi kaynaklar Sarraf'ın tahliye edildiği bilgisini yalanladı

Rıza Sarraf serbest bırakıldı mı?

Amerika'da İran'a yönelik Amerikan yaptırımlarını delmek, banka dolandırmak ve kara para aklamak suçlamalarıyla tutuklu yargılanan Rıza Sarraf'ın tahliye edildiği bilgisi Amerika Federal Hapishane Bürosu’nun internet sitesinden açıklandı. Sarraf'ın 9 Eylül 2017 tarihinde salıverildiği iddia edildi.

33 yaşındaki Sarraf'ın tahliye edildiği bilgisini, New York Güney Bölgesi Başsavcılığı yetkilileri yalanladı. Yetkililer, olayın teknik bir yanlışlıktan kaynakladığını ve Sarraf'ın halen hapiste olduğunu belirtti.

Konuyla ilişkin CHP'den de bir açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rıza Sarraf'ın serbest bırakılması doğru değil. New York savcılığı arkadaşlarımıza böyle bir şey olmadığını teyid etmiş. Yarın duruşması var" dedi.

Hakkında 90 yıla kadar hapis istenen Sarraf bugün hakim karşısına çıkarılacak. 30 Ekim’de başlaması planlanan esastan yargılama öncesi başsavcılığın hazırladığı ek iddianameyle eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da davaya sanık olarak eklenmişti.

ulusal.com.tr

# chp # amerika # rıza sarraf # zafer çağlayan # erdal aksünger