AKP'li eski milletvekili İdris Bal'a darbe soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski AKP milletvekili İdris Bal ve danışmanı hakkında darbe soruşturması açtı. Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'ne gönderilen yazıda, İdris Bal hakkında bazı araştırmaların yapılması istendi.

AKP'li eski milletvekili İdris Bal'a darbe soruşturması

Eski AKP milletvekili İdris Bal hakkında "darbe" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturmayı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun başlattığı öğrenildi. Savcılığın Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'ne gönderdiği talimatta, tanık sıfatı ile alınan bazı ifadelere yer verildi.

Tanıklar ifadelerinde, 2013 yılının son aylarına doğru milletvekili İdris Bal, danışmanı ve 2 kişinin toplantılar düzenlediklerini belirtti. Tanıklar, İdris Bal’ın üyesi olduğu iktidar partisini eleştirip Başbakan’ın iktidardan indirileceğine dair açıklamalar yaptığını söyledi.

Emniyet'e gönderdiği yazıda İdris Bal’ın halen milletvekilli olup olmadığının araştırılmasını isteyen savcılık, Bal'ın açık kimlik bilgilerinin de tespit edilmesi talimatı verdi.

Savcılık İdris Bal ve danışmanı dışındaki diğer iki kişinin yaptıkların işi, Başbakan’ın indirilmesinde menfaatleri olup olmadığı ve toplantılar ile neyi amaçladıklarını da araştırma talimatı verdi.

ulusalkanal.com.tr

# idris bal # darbe soruşturması