Menemen'de yetki krizi çözüldü

İzmir’in Menemen ilçe belediyesindeki AK Parti ile CHP arasındaki yetki krizini yargı çözdü. Bu sayede 17 gündür işbaşı yapamayan 660 emekçi işlerine döndü.

Menemen'de yetki krizi çözüldü

İzmir’in Menemen İlçe Belediyesindeki başkanlığın CHP'den AK Parti'ye geçmesiyle yaşanan yetki krizi nedeniyle işbaşı yapamayan 660 emekçinin sorunu çözüldü.

AK Parti ile CHP arasındaki yetki krizine Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi noktayı koydu. Mahkeme Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün red işleminin iptaline ve temsilci değişikliğinin tesciline karar verdi. Bu karar ile 17 gündür işbaşı yapamayan Meta-Su çalışanlarının işlerine kavuştu.

CHP’den belediye başkanı seçilen Serdar Aksoy’un yolsuzluktan tutuklanmasının ardından başkanvekilliği önce CHP’ye sonra’da AK Parti’ye geçti. Ancak iptal edilen kuradan başkanvekili çıkan CHP’li Deniz Karakurt’a Meta-Su şirketi için verilen yetkiyi belediye meclisi AK Partili Aydın Pehlivan’a devretmemişti. İşte bu yüzden 660 çalışan bir türlü işbaşı yapamadı.

Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, belediye iştiraki Meta-Su’da temsilci olmak için Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme ise Ticaret Sicili Müdürlüğü’nün işlemi iptal ederek, temsilci değişikliğine karar verdi. Bu karar sayesinde günlerdir eylem yapan 660 emekçi işlerine döndü.

Mahkeme kararını değerlendiren belediye başkanvekili Aydın Pehlivan, “Bugün itibariyle siyaset kaybetmiş, hukuk kazanmıştır. İkbalini düşünenler kaybetmiş, işçimiz, emekçimiz kazanmıştır” dedi.

# chp # ak parti # menemen # metasu # serdar aksoy # Menemen Belediyesi # İzmir Menemen # İzmir Menemen Belediyesi # Menemen Belediyesi AK Parti # Aydın Pehlivan # Menemen İlçe Belediyesi # Deniz Karakurt