Asya Çağı'nı taçlandıracak demir ağlar örüldü: Çin'e ilk ihracat treni uğurlandı

Türkiye ve Asya arasında kurulan demir köprü ile ilk ihracat yapıldı. Yük dolu tren Çin'e doğru hareket etti. Tam 12 gün süren yolculuğun ardından ihracat treni Çin'e ulaşacak. İstanbul'da tren için uğurlama töreni yapıldı. Tarihi günde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bu tren yeni bir dönemin habercisidir." dedi.

Asya Çağı'nı taçlandıracak demir ağlar örüldü: Çin'e ilk ihracat treni uğurlandı

Türkiye ile Asya arasında demir ağlar örüldü. Çin Halk Cumhuriyeti'ne ilk ihracat trenimiz yola çıktı.

Türkiye'den Çin'e ihracat ürünü taşıyan ve 8 bin 693 kilometre yol kat edecek olan ilk tren İstanbul'dan resmî törenle uğurlandı. Trenin hareket düdüğünü ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çaldı.

Marmaray'ın Kazlıçeşme istasyonunda gerçekleşen uğurlama töreninde konuşan Bakan Karaismailoğlu, trenin ülkemiz adına yeni bir dönemin habercisi olduğunu belirtti.

Adil Karaismailoğlu, Çin, Asya, Avrupa ve Orta Doğu'yu birbirine bağlayan bir altyapı ve ulaşım ağı oluşturulmasını amaçlayan Tek Kuşak Tek Yol Projesi'ni de çok önemli bir proje olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ise yaptığı açıklamada, tarihi bir ana şahit olduklarını belirtti.

Konuşmalar sonrası Bakan Karaismailoğlu, üzerinde "GEÇ" ibaresi yazan uyarı levhasını kaldırarak beraberindekilerle treni uğurladı.

# türkiye # çin # ihracat # avrupa # asya # orta doğu # Marmaray