Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan Reza Zarrab açıklaması

Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen Rıza Sarraf'ın, "ihracat şampiyonu" ödülünü bakanların elinden alması tartışma yarattı. Ödülü veren bakanlardan biri Numan Kurtulmuş diğeri ise Nihat Zeybekçi'ydi. Hem Kurtulmuş hem de Zeybekçi ödülün sahibini sahnede öğrendiklerini iddia etti. Kurtulmuş "Keşke bu karenin içinde yer almasaydık" dedi, Zeybekçi ise "vicdanen rahat olduğunu" söyledi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan Reza Zarrab açıklaması

Biri, yolsuzluk soruşturmasının merkezindeki isimlerden Rıza Sarraf, diğerleri de AKP'li bakanlar...

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 22. Olağan Genel Kurulu'na ortaya çıkan bu görüntü Pazar gününün en çok konuşalan konularından biri oldu. Eleştirilerin odağındaki isimler ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ydi.

O görüntü, Meclis'te kaydını yaptıran Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a soruldu. Kurtulmuş, kime ödül vereceğini önceden bilmediğini söyledi.

Kurtulmuş, o karede yer almak istemediğini belirtti.

"Eğer önceden bu isme ödül vereceğimi biliyor olsaydım o karenin içerisinde yer almazdım. Bu fotoğrafın ortaya çıkması inanın ki herhalde en çok bana rahatsızlık vermiştir. Dolasıyla keşke bu organizasyonu yapanlar bunları önceden ayarlamış olsalardı ve bu karenin içerisinde yer almasaydık"

Görüntüde yer alan diğer Bakan da Nihat Zeybekçi'ydi. Gazetecileri sorularını yanıtlayan Zeybekçi ise "Bahsi geçen şirket birinci olmuş. O ana kadar bilmiyorduk, bilseydik ne olurdu bilmiyoruz. Ekonomi Bakanı olarak vicdanen rahatsız olmadım" ifadelerini kullandı.

# ödül # fotoğraf # numan kurtulmuş # reza zarrab