Yangın helikopteri paniğe neden oldu

Bursa'nın Karacabey ilçesi'nden geçen bir helikopter paniğe neden oldu. Vatandaşlar 155 Polis imdat hattını kilitlerken, helikopter için ise polis ekiplerine önce uyarı ateşi açmaları, helikopterin durmaması halinde vurularak düşürülmesi talimatı verildi.

Yangın helikopteri paniğe neden oldu

Yapılan araştırmada helikopterin Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait olduğu belirlendi.

Karacabey ilçesi'nde dün akşam saat 20.20 sıralarında ilçe merkezi üzerinden geçen ve ışıkları yanan bir helikopter vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. 155 Polis imdat hattını arayarak bilgi almak isteyen vatandaşlar hatları kilitledi. Kime ait olduğu belirlenemeyen helikopter için ise polis ekiplerine önce uyarı ateşi açmaları ve helikopterin durmaması halinde vurularak düşürülmesi talimatı verildi.

Bursa şehir yönüne giden helikopter için ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri durumu Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Yapılan araştırma sonucunda helikopterin Bursa Orman İşletmesi Müdürlüğü'ne ait olduğu ve Çanakkale'de saat 15.00 sıralarında meydana gelen bir orman yangınına müdahale ettikten sonra saat 20.20 sıralarında ilçe merkezinden Bursa'ya döndüğü anlaşıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SGHM), İstanbul'u da kapsayan Marmara bölgesinin bütün sivil hava araçlarının uçuşlarına kapatılması süresini 22 Temmuz'a kadar uzattığı öğrenildi. Yasak sadece İstanbul'u değil Tekirdağ, Yalova ve Bursa'yı kapsıyor. Bu yasak yolcu uçakları ile ambulans, yangın söndürme ve polis gibi devlet hava araçlarını kapsamıyor.

DHA

# yangın # helikopter # panik