Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan 'erken seçim' açıklaması

"Erken seçim" konusuna ilişkin soruya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu konuyu Türkiye'nin gündeminden süratle çıkarmak lazım. Türkiye'de şu anda güçlü bir şekilde halkın oyunu almış, süresi ve önünde vakti olan bir hükümet var. Dolayısıyla esas meselemiz bu uyum yasaları üzerine yoğunlaşmaktır ve bir an evvel etkili bir şekilde bu yasaları çıkarmaktır." yanıtını verdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan 'erken seçim' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TGRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları yanıtladı.

Numan Kurtulmuş, dolar kurundaki düşüşe ilişkin, bundan sonra döviz piyasasında ve faizlerdeki görünüşün bu şekilde olacağını ifade etti.

"Erken seçim" konusuna ilişkin soruya Kurtulmuş, "Bu konuyu Türkiye'nin gündeminden süratle çıkarmak lazım. Türkiye'de şu anda güçlü bir şekilde halkın oyunu almış, süresi ve önünde vakti olan bir hükümet var. Dolayısıyla esas meselemiz bu uyum yasaları üzerine yoğunlaşmaktır ve bir an evvel etkili bir şekilde bu yasaları çıkarmaktır." yanıtını verdi.

"Doğal mecrasında bu iş işler"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Yapılacak olağanüstü kongrede MYK, MKYK, partinin Meclis yönetimi ve Bakanlar Kurulunda bir değişiklik söz konusu mu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Şu anda partimiz açısından doğru ve acil olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bir an evvel partiye dönmesidir. Suyun doğal mecrasında akmasıdır. Dolayısıyla zaten bir parti kongresi olunca parti yönetiminde nasıl bir değişiklik olacağı ortaya çıkacak. Ondan sonraki süreçlerde her birisiyle ilgili takvim kendi içerisinde işler. Yani siyasette doğal olmayan bir şey olmaz, doğal mecrasında bu iş işler. Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, doğal lideri olduğu partisinin başına gelir."

# erken seçim # numan kurtulmuş